pro Beatrice Sun Aug 14, 2022 3:42 pm
Kráčela jsem chodbou. Ozvěna našich kroků se ozývala sídlem. Byl to nezvyklý ruch na poměry mého bydliště. Devadesát procent času tu vládlo děsivé ticho. Mohli jste si být jistí tím, že když něco slyšíte, děje se cosi vskutku neobvyklého. Tak tomu bylo i v tomto případě. Zastavila jsem se před podivným mechanickým zařízením, které doslova přetékalo budíky a ozubenými kolečky. Billy the Kid mohl snadno pochopit, že jsem jediný člověk, který se v tom binci vyzná a je jenom má dobrá vůle, že ho nepošlu třeba na Aljašku.
"Ne, peklo na tebe čeká na druhé straně. Toto je svět mezi světy." trvala jsem stále na svém. Poté jsem se začala věnovat konfiguraci ciferníků. Ozývalo se podivné chrastění a cinkání. Náhle jsem v konfiguraci ustala a poodstoupila. Věnovala jsem Billovi další nadšený úsměv.
"Až se budeš cítit připravený, tak otevři dveře a vstup. Nelekni se, pokud ulice, kam vkročíš, nebude právě přátelská. Ale to tě přece nemůže rozhodit." potáhla jsem ze zlaté dýmky a čekala na jeho reakci.
Mohl si všimnout, že za okny, která jsme míjeli byla tma a padal déšť. Obrysy, které by dávaly tušit ráz krajiny, nebo nedej bože siluetu horizontu nebyly přes tu neproniknutelnou černotu vůbec patrné. Že by toto sídlo skutečně levitovalo v nicotě? Kudy se sem dostat? To je záhada. Billy v tuto chvíli zná pouze cestu ven.
Billy věnoval Beatrice další ze svých prázdných pohledů. Vypadalo to, že si ztěžka povzdechl, něco si snad odfrknul pod fousy a aniž by řekl byť jediné "sbohem", vzal za kliku. Záblesk, který se objevil dával tušit, že se nedá ničemu věřit. Za okny stále totiž panovala neproniknutelná tma a padal déšť. Jakmile však Billy the Kid vstoupil do dveří, ocitl se na druhé straně, kde bylo podstatně větší světlo a vůbec nepršelo. Z pohledu londýňanů to vypadalo, že právě vyšel z jednoho domu v jakési zapadlejší uličce. Ztěžka za ním zabouchly. Pokud by se pokusil vstoupit zpět do sídla, bohužel by se mu to již nepodařilo a skončil by uvnitř prachobyčejného obytného domu. Jakmile se za ním dveře zavřely, Beatrice si bůhví proč zhluboka oddechla.